Fin krämig vegansk potatisgratäng

Ingredienser:
8 st mjöliga potatisar
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 st 240 g Alpro cooking cream
2 tsk Vitlökskrydda
2 st 150 g valios oddly good Mozarella

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader Celsius. Skala potatisen och använd sedan en matberedare för att skiva potatisen i tunna skivor. Skala gul löken och vitlöken, finhacka sedan tillsammans. Efter löken blivit finhackad steker man löken tillsammans i mjölkfritt margarin.

Häll sedan på Alpro´s cooking cream och låt det puttra i 2 minuter. Krydda sedan med vitlökskryddan och rör om. Ta fram en ugnsform och smörj formen med mjölkfritt margarin. Ta bort stekpannan med lökblandning i och låt det svalna lite. Under tiden läggs potatisskivorna i en rad i den ugns fasta formen. Efter ett lager med potatis så häller man på lite utav alpro´s cooking cream och lökblandningen över lagret. Lägg ytterligare ett lager av potatisen, och fortsätt så framtills det tar slut. Toppa med lite ost från valio ”oddly good mozarella” och in i ugnen på 225 grader i cirka 45 minuter eller tills osten fått lite gyllenbrun färg.

Passar fint till en sommarkväll med grillat.
Smaklig måltid!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *