Ett bra vegetariskt alternativ till exempel på köttbullar och biffar.

Ingredienser:

100 g valnötskärnor
100 g sötmandel
300 g svarta eller vita bönor
2-3 droppar kolorit soja
1 st ägg
Kryddor:
Grillkrydda
Oregano
Havssalt med örter

Gör såhär:
Häll nötterna i en matberedare och mixa ner till pulver liknande smuldeg. Tillsätt kryddorna på nötterna och blanda, häll av bönorna i ett durkslag och häll ner tillsammans med nötterna. Mixa ytterligare lite till och tillsätt sedan ägget. Om smeten är för kladdig, Häll ner cirka 1 dl mandelmjöl eller potatismjöl. Tillsätt sedan dropparna med soja så degen blir mörkare. Efteråt tar du ut degen på en bänk och formar till det du vill ha det till. Man kan göra vanliga bollar eller skruvar så länge man har fantasin kan man göra mycket. Man kan tillaga i stekpanna eller fritös. Huvudsaken är att det blir varma och får en yta. Man kan välja att panera det också om man vill utforska så mycket också.

Kan serveras med potatismos skirat smör eller någon annan sås eller tillbehör.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *