Det bästa glutenfria munkreceptet någonsin enligt mig!

Ingredienser:
50 g Jäst
2 dl Mjölk
25 g Smör/margarin
1 tsk Fiberhusk
1/5dl Socker
1 krm Salt
1 ägg
5 dl Glutenfritt mjöl

Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull tillsammans med mjölken, ta bort från plattan när den är cirka 37 grader (fingervarmt)

Smula ner jästen i en bakmaskin eller matberedare, häll sedan ner fiberhusken i smör och mjölkblandningen. Ta sedan blandningen och häll ner i jästen blanda väl. Blanda sedan i resterande utav ingredienserna förutom mjölet och blanda väl. Häll lite utav mjölet i taget så degen hinner blandas ihop. (Detta görs för att degen inte ska bli för torr.) Gör absolut inget om degen är kladdig när du är klar, degen kommer bli fastare under jäsning.
Jäs degen i ungefär en timme (tills degen har dubblat sin storlek).

​När degen är jäst tar du ut degen ur bunken och knådar den tillsammans med väldigt lite mjöl på en bakbänk. Rulla sedan ut degen i en längd och skär i lagom bitar på en munk. Rulla sedan till en boll och forma ett litet hål i mitten. Sedan är det dags för fritering. Friteras i cirka 3 min på vardera sida eller tills du ser att den bildat en gyllenbrun färg.

Du kan själv välja vad du vill ha på.
Jag valde att smälta choklad och doppa samt rulla i socker.

​Njut av er glutenfria munkar!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *