Testa gör din egna nutella och spara pengar!

Ingredienser:
200 g hasselnötter
50 g mörk choklad
2 msk rapsolja
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader, lägg sedan hasselnötterna i en ugnsform, rosta i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. Skaka formen några gånger under tiden. När nötterna är rostade läggs de i en ren kökshandduk och gnuggar bort skalet från nötterna. Lägg sedan nötterna i en mixer/blender eller i en matberedare med knivsats. Mixa tills nötterna blir som en smet. Smält choklad tillsammans med rapsoljan i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt hasselnötssmöret tillsammans med florsocker, vaniljsocker, salt och chokladen och mixa sedan så smeten blir slät. Häll sedan ner det i en glasburk eller plastburk som förvaring.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *