Bra vardagsmat när man vill utforska nya varianter av kycklinggryta!

Ingredienser:

3 st kycklingfiléer
1 st röd lök
4 st morötter
4 dl vatten
2 dl valfri mjölk/laktosfrimjölk
1 st hönsbuljongtärning
1 tsk timjan
0.5 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk grillkrydda
3 krm havssalt
Någon slags toppredning

Gör såhär:
Tina upp kyckling under tiden kycklingen tinar, finhacka rödlöken och häll i grytan, hacka morötter i myntform. Häll sedan ner i grytan tillsammans med löken. Skär sedan kycklingen först på mitten och sedan på kortsidan i små bitar. Häll ner tillsammans med morötter och löken. Tillsätt vattnet i grytan och koka upp i cirka 10-15 minuter tills kycklingen blir tillagad, smula ner hönsbuljongen i grytan, låt koka upp i 5 minuter. Rör om lite då och då. Tillsätt sedan mjölken och kryddorna. Låt koka tills morötterna är mjuka och lägg sista slut finishen med en toppredning så det tjocknar.

Går att servera tillsammans med pasta, ris eller potatis.

Smaklig måltid!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *