Goda glutenfria chicken nuggets förgyller din lördagskväll!


Ingredienser:
4-6 portioner
3-4 st frysta kycklingfiléer
5 dl Glutenfritt ströbröd
4 dl glutenfritt mjöl
3 st ägg
2 msk citronjuice
Har man ingen fritös hemma så går det jättebra att fritera i gryta på spisen då behövs det 1-2 liter rapsolja eller frityrolja.

Gör såhär:
Börja med att tina kycklingen så det går att skära den i bitar. Dela kycklingen först på mitten längst långsidan, sedan skär upp på kortsidan så stora nuggets bitar du vill ha. Jag brukar få ut cirka 8 nuggetsbitar på en kycklingfilé beroende på storleken. När du är klar så är det dags för paneringen.

Knäck äggen i en skål och vispa ut med en gaffel så det blandar sig. Häll sedan ner citronjuicen i äggen och blanda. Ta en ny skål och häll upp mjölet smaksätt det med dem kryddor du vill, jag brukar variera mellan salt, peppar och grillkrydda, sedan en annan skål för ströbrödet.

Börja med att doppa kycklingen i mjölblandningen doppa den i ägget och tillslut i ströbrödet. Ett tips är att inte lägga kycklingbitarna på varandra då det finns en risk att dem fastnar i varandra och paneringen lossnar. Så försök att sprida ut de så gott det går på en stor skärbräda etc.

Nu blir det dags för friteringen värm upp oljan till 180 grader. Lägg sedan ner nuggetsen i korgen och börja fritera. Kycklingens innertemperatur ska vara 70 grader när det är klara samt bildat en gyllenbrun färg på paneringen. Brukar ta cirka 10-15 minuter för tillagningen utav kycklingen i fritösen men dubbelkolla gärna med en temperatur innan servering.

Du kan servera chicken nuggetsen tillsammans med hemmagjorda pommes eller klyftpotatis, bearnaisesås eller den sås du vill ha.

Smaklig måltid.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *